Brazil Santos Mogiana 1000g

109,00 zł
Brutto

Kawa Brazil Santos Mogiana to świeżo palony singiel, który powstał z najwyższej jakości ziaren Arabiki. Kawę cechują wyczuwalne nuty mlecznej czekolady i przyjemny posmak prażonych orzeszków laskowych.

Ilość

Płatność przy odbiorze

Przelew bankowy na podstawie FV

Przelew odroczony dla instytucji budżetowych

Więcej

  • Przesyłka kurierska DPD
  • Odbiór osobisty
  • Instalacja u klienta

Więcej

Kawa ziarnista CaffeDelMondo Brazil Santos Mogiana

Brazil Santos Mogiana to kawa, której ziarna pochodzą z BrazyliiUprawiana w regionie Mogiana na wysokości 800 - 1350 m.n.p.m zyskuje swoje właściowości. Obrabiana w sposób naturalny nabiera delikatnej kwaskowatości. Wyczuwalne nuty mlecznej czekolady i prażonych orzechów laskowych powstają w wyniku wysokiego stopnia palenia. 

Kawa Brazil Santos Mogiana zyskała wielu fanów, dzięki przyjemnemu połączeniu i balansu smaków. 

Główne cechy Brazil Santos Mogiana

- przyjemne body

- niska kwasowość

- delikatna słodycz

- smak: mleczna czekolada, prażone orzechy laskowe

- średnia moc

Świeżo palona kawa Caffedelmondo

Kawy ziarniste CaffeDelMondo Single i Blend wypalamy na bieżąco zgodnie z zapotrzebowaniem, by do Klienta dotarły one w jak najlepszym stanie do spożycia, co wiąże się z optymalną datą wypalania. Według badań prowadzonych na zlecenie Specialty Coffee Association kawa zachowuje optymalny poziom świeżości przez 4 do 6 tygodni od daty jej wypalenia i zapakowania, jednak nie ma jednoznacznego wyznacznika do kiedy kawa jest świeża. Można przedłużyć świeżość kawy odpowiednio ją przechowując.

Jak przechowywać kawę, by zachować jej świeżość

Kawa ziarnista, tak jak i pozostała żywność, ulega procesowi starzenia się, który jest efektem szeregu zmian chemicznych i fizycznych. Symptomem starzenia się kawy jest pogorszenie się jej jakości oraz wyczuwalna zmiana profilu smakowego. Główne czynniki mające wpływ na starzenie się kawy to temperatura, wilgotność, tlen oraz światło. Optymalne warunki do przechowywania świeżo palone kawy ziarnistej to: chłodne, suche, zacienione miejsce z ograniczonym dostępem do powietrza. 

Opis

GTIN
100% Arabika
Kraj pochodzenia ziarna
Brazylia
Kraj palenia
Polska
Stopień palenia
full City
Wysokość upraw
800 - 1350 m.n.p.m
Region
Mogiana
Obróbka
naturalna