Colombia Excelso Medellin 1000g


Kategoria: Kawa
109,00 zł
Brutto

Świeżo palona Colombia Excelso Medellin to singiel, który cechują wyczuwalne nuty słodkiej mirabelki, kwaskowatych jabłek i piernika. Ziarna składają się w 100% z Arabiki. 

Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie Zapytaj o dostępność!

Płatność przy odbiorze

Przelew bankowy na podstawie FV

Przelew odroczony dla instytucji budżetowych

Więcej

  • Przesyłka kurierska DPD
  • Odbiór osobisty
  • Instalacja u klienta

Więcej

Kawa ziarnista CaffeDelMondo Colombia Excelso Medellin

CaffeDelMondo Colombia Excelso Medellin to świeżo wypalana kawa, której ziarna są uprawiane są w Medellinie w Brazyli. Kawowce rosną na wysokości 1000 - 2000 m.n.p.m. Zbierane, a następnie poddawane obróbce decaf zyskują swój charakterystyczny słodko - kwaskowaty smak. Wypalana w Polsce w stopniu full City. 

Główne cechy Colombia Excelso Medellin

- niska kwasowość

- delikatna słodycz

- smak: mirabelka, jabłko, piernik

- intensywny smak

- średnio goryczkowa

Świeżo palona kawa Caffedelmondo

Kawy ziarniste CaffeDelMondo Single i Blend wypalamy na bieżąco zgodnie z zapotrzebowaniem, by do Klienta dotarły one w jak najlepszym stanie do spożycia, co wiąże się z optymalną datą wypalania. Według badań prowadzonych na zlecenie Specialty Coffee Association kawa zachowuje optymalny poziom świeżości przez 4 do 6 tygodni od daty jej wypalenia i zapakowania, jednak nie ma jednoznacznego wyznacznika do kiedy kawa jest świeża. Można przedłużyć świeżość kawy odpowiednio ją przechowując.

Jak przechowywać kawę, by zachować jej świeżość

Kawa ziarnista, tak jak i pozostała żywność, ulega procesowi starzenia się, który jest efektem szeregu zmian chemicznych i fizycznych. Symptomem starzenia się kawy jest pogorszenie się jej jakości oraz wyczuwalna zmiana profilu smakowego. Główne czynniki mające wpływ na starzenie się kawy to temperatura, wilgotność, tlen oraz światło. Optymalne warunki do przechowywania świeżo palone kawy ziarnistej to: chłodne, suche, zacienione miejsce z ograniczonym dostępem do powietrza. 

Opis

GTIN
100% Arabika
Kraj pochodzenia ziarna
Brazylia
Kraj palenia
Polska
Stopień palenia
full City
Wysokość upraw
1000 - 2000 m.n.p.m
Region
Medellin
Obróbka
decaf