Brazil Santos 17/18 ss fc from Guaxupe 250g

34,00 zł
Brutto

Świeżo wypalana kawa Single Origin CaffeDelMondo Brazil Santos, której ziarna zbierane są w regionie Minas Gerais i Guaxupe, na żyznych, brazylijskich plantacjach. Ten gatunek ma przyjemny smak czekolady, orzechów i pomarańczy. 

Ilość

Płatność przy odbiorze

Przelew bankowy na podstawie FV

Przelew odroczony dla instytucji budżetowych

Więcej

  • Przesyłka kurierska DPD
  • Odbiór osobisty
  • Instalacja u klienta

Więcej

Kawa ziarnista CaffeDelMondo Brazil Santos from Guaxupe

Kawa Brazil Santos pochodząca z regionu Minas Gerais i Guaxupe słynie z delikatnego smaku oraz złożonego aromatu. Kawa Brazil Santos pochodzi z żyznych, brazylijskich terenów. Uprawa odbywa się w sposób naturalny na wysokości 800 - 1100 m.n.p.m. Panujące tam specyficzne warunki klimatyczne, sprawiają, że tamtejsze ziarna zyskują stałą i pewną jakość.

Brazil Santos from Guaxupe charakteryzuje się orzechowym i czekoladowym smakiem z przełamującą się nutą kwasowości  pomarańczy. 

Główne cechy Brazil Santos from Guaxupe:

- pełne body

- niska kwasowość

- smak: czekolada, orzech, pomarańcza

- średnia moc

Świeżo palona kawa Caffedelmondo Speciality

Kawy ziarniste CaffeDelMondo Single i Blend wypalamy na bieżąco zgodnie z zapotrzebowaniem, by do Klienta dotarły one w jak najlepszym stanie do spożycia, co wiąże się z optymalną datą wypalania. Według badań prowadzonych na zlecenie Specialty Coffee Association kawa zachowuje optymalny poziom świeżości przez 4 do 6 tygodni od daty jej wypalenia i zapakowania, jednak nie ma jednoznacznego wyznacznika do kiedy kawa jest świeża. Można przedłużyć świeżość kawy odpowiednio ją przechowując.

Jak przechowywać kawę, by zachować jej świeżość

Kawa ziarnista, tak jak i pozostała żywność, ulega procesowi starzenia się, który jest efektem szeregu zmian chemicznych i fizycznych. Symptomem starzenia się kawy jest pogorszenie się jej jakości oraz wyczuwalna zmiana profilu smakowego. Główne czynniki mające wpływ na starzenie się kawy to temperatura, wilgotność, tlen oraz światło. Optymalne warunki do przechowywania świeżo palone kawy ziarnistej to: chłodne, suche, zacienione miejsce z ograniczonym dostępem do powietrza

Opis

Skład
100% Arabica
Kraj pochodzenia ziarna
Brazylia
Kraj palenia
Polska
Wysokość upraw
800 - 1100 m.n.p.m
Region
Minas Gerais
Obróbka
Natural